Pro 2 osoby
175 g malin
2 plátky želatiny
35 g krystalového cukru
1 lžíce malinové pálenky

Krém
½ vanilkového lusku
1 ½ plátky želatiny
100 ml smetany ke šlehání
15 g medu
Vanilkový lusk

Postup:
Želatinu namočíme do studené vody.
120 g malin rozmixujeme s cukrem, citronovou šťávou a malinovou pálenkou. Propasírujeme. Trochu pyré ohřejeme nad párou. V tomto pyré rozpustíme želatinu a vmícháme odložené maliny. Želé plníme do vychlazených formiček a dáme chladit.
Smetanový krém
Vanilkový lusk nařízneme a vyškrábneme dužinu. Želatinu namočíme do studené vody. Smetanu s medem, vanilkovou dření a luskem smícháme, povaříme a dáme stranou. Želatinu pak rozpustíme v této smetaně a necháme vychladnout. Vanilkový lusk vyndáme a krém nalejeme na ztuhlé pyré a necháme vychladit.
Před podáváním dezertu formičky ponoříme na vteřinku do horké vody a vyklopíme Panna cottu na talíř a dozdobíme malinami a mátou.

Výživové hodnoty 1 porce
Bílkoviny 4,5 g
Tuk 18,4 g
Sacharidy 33 g
Vláknina 8 g
Cholesterol 59 mg
Kcal 335

Napsat komentář