Suroviny:

  • 1 balíček bio mandlí, tzn. cca 80 g
  • 600 ml pitné vody

 

Množství vody je potřeba si vyzkoušet, tento poměr vyhovuje mně, ale každému bude vyhovovat jiná chuť a jiná hustota mléka.

 

Postup: Mandle ve slupce spaříme a oloupeme. Rozemeleme je na malé kousky a  zalijeme je připravenou vodou. Za občasného promíchání je necháme stát 5 hodin. Ve vodě změknou a my je rozemeleme či rozmixujeme znovu, na co nejmenší kousky. Cedíme je přes plátno či opravdu jemné sýtko. Hotové mléko konzumuje vždy čerstvé, v ledničce ho uchováváme max. 1 den. Kousky mandlí, které nám zbudou zpracujeme, třeba do jídla.

 

Mandle jsou výborný zdrojem hořčíku, vápníku, fosforu, draslíku, železa a zinku. Díky těmto minerálním látkám a také řadě antioxidantů, prospívají naším cévám, srdíčku, kůži, vlasům a nehtům…V našem jídelníčku by měly být zastoupeny.

Napsat komentář